Downloads

Gegevensbescherming

Q-ratio is wettelijk verplicht de regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens te respecteren en na te leven. Controle hierop vindt plaats door het College Bescherming Persoonsgegevens.

Q-ratio hanteert een goedgekeurde klachtenregeling. De regeling kunt u, indien gewenst, downloaden. Indien een klacht naar uw mening niet correct door Q-ratio wordt afgehandeld kunt u in beroep gaan Horus, de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders.

Vergoeding bewindvoerder, curator, mentor

De tarieven worden jaarlijks door de Rijksoverheid (Staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid) vastgesteld. De rechtbank, curatoren, bewindvoerders en mentoren zijn verplicht deze tarieven te hanteren. Een lijst van de tarieven in 2022 vind u hierboven onder het kopje ‘Downloads.’ 

Waarschuwing

Er zijn personen en bedrijven die zich uitgeven voor mentor, bewindvoerder of curator, maar die niet als zodanig gekwalificeerd zijn en dus ook niet door de rechtbank in die functie worden benoemd. Meestal hanteren zij een methode om u een notariële of ‘onderhandse’ volmacht te laten tekenen voor de uit te voeren werkzaamheden en het doen van b.v. betalingen namens u. Indien u hierin toestemt  geeft u daarmee het beheer over uw bankrekening uit handen, zonder dat daar enige controle op is, met alle risico’s van dien. Een extra probleem kan zijn dat, naarmate eventuele dementie toeneemt, het vrijwel onmogelijk wordt om van de verstrekte volmacht af te komen. Eigenlijk geldt er maar één uitzondering, waarbij een volmacht wèl kan voldoen, uw kind of  kinderen regelen uw financiën.

Ook adviseren wij heel voorzichtig te zijn met het inschakelen van een vriendelijke vrijwilliger, buurman of -vrouw, neef of nicht. Niet iedereen kan de verleiding weerstaan wanneer men de beschikking krijgt over b.v. uw PIN-pas.

Postbus Q-ratio

Q-ratio B.V.
Postbus 230
2170 AE Sassenheim

Q-ratio B.V. | Bewindvoerders en Curatoren
Q-ratio B.V. | Bewindvoerders en Curatoren
7 Google recensies
Pim van der Meer
Pim van der Meer
2023-02-03
Prettige ervaring met Q-ratio B.V., betrouwbare bewindvoerders en komen hun woord na. Zit je financieel in de put? Bel Q-ratio.
Henk Van den hoek
Henk Van den hoek
2023-01-19
Super goed geholpen heb t getroffen zowel vader als zoon eerlijk en transparant ben ze eeuwig dankbaar wel jammer dat ze voor de verkeerde club zijn !!!!
Hennie Pouw
Hennie Pouw
2022-09-07
Wij zijn erg goed geholpen tijdens het traject, wel af en toe streng maar duidelijk en meedenkend. Goede en tevreden afhandeling en konden daarna zelfs nog vragen stellen.
Rob Velthoek
Rob Velthoek
2022-08-02
Al jaren zeer tevreden over Q-Ratio. Integer en betrouwbaar. Vakkundig. Recht door zee. What you see is what you get. Alles gaat in goed overleg. Ze hebben onze familiebelangen altijd uitstekend vertegenwoodigd. Q-Ratio past echt bij onze familie. Samen met mijn vader zijn wij bij toeval Chris Muller tegen het lijf gelopen tijdens een voorlichtingsavond in het Alzheimer Cafe. Chris nam deel aan een voorlichting voor familieleden van mensen met Alzheimer. De bescherming van de rechtspositie van Alzheimer patienten stond hierbij centraal. Zaken die eigenlijk iedere Nederlander zou moeten weten. Maar helaas is de realiteit anders en hebben veel mensen bijvoorbeeld nog nooit van een levenstestament gehoord. Wij hebben met de familie alles goed geregeld. Het heeft ons uiteindelijk behoorlijk ontzorgd en veel meer opgeleverd dan verwacht. Mijn complimenten voor dit bureau en dank voor de vriendelijke en professionele ondersteuning.
power killer 2007
power killer 2007
2022-05-31
Ik en mijn man hebben jaren in de problemen gezeten en hebben een aantal keer hulp gevraagd maar het lukte maar niet om er uit te komen. Ik ben via via bij Q-ratio B.V. gekomen, Chris Muller heeft ons echt heel erg goed geholpen gelijk de eerste maanden hadden wij geen stress meer en hij regelde echt alles. Dankzij hem zijn wij na jaren er helemaal vanaf gekomen in korte tijd. Misschien een beetje streng maar denk wel met je mee en helpt je echt onwijs goed. Wij zijn hem nog steeds heel erg dankbaar dat wij ons leven weer normaal zonder stress op hebben kunnen pakken. Ik raad ze zeker aan.
Bob Van Der Hulst
Bob Van Der Hulst
2022-05-30
Fantastisch bedrijf, een goede vriend van me heeft jaren lang problemen gehad met zijn financiën. Dankzij Qratio is hij er weer helemaal bovenop gekomen dankzij hun fantastische hulp en begeleiding!!! Zeker een aanrader!

Vul hieronder uw gegevens in. Een bewindvoerder van Q-ratio zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.