Bewindvoerder

Wat is een bewindvoerder? Dat is iemand die uw geldzaken beheert. Dit is bijvoorbeeld nodig als iemand door schulden of door lichamelijke of geestelijke toestand dat zelf niet meer kan. Bewindvoering kan worden aangevraagd via de rechtbank. De kantonrechter spreekt dan de onderbewindstelling uit.

Bent u op zoek naar een professionele bewindvoerder? Bij Q-ratio bent u aan het juiste adres. Bewindvoering aanvragen kan via onderstaande groene knop.

Bewindvoerder geeft uitleg

Wat is bewindvoering?

Beschermingsbewind is voor mensen die door hun lichamelijke of geestelijke toestand niet in staat zijn om hun geldzaken goed te regelen. Een bewindvoerder kan dan uitkomst bieden om uw geldzaken te regelen. Dat kan voor korte duur zijn maar ook voor een langere periode. Dit gaat via de kantonrechter. Het onder bewind stellen van uw goederen wordt dit genoemd.

Omdat iemand anders uw geld gaat beheren is het belangrijk dat dit goed geregeld is. Daarom kan dit ook alleen maar als de rechter dit heeft goedgekeurd. Wilt u meer weten? Bewind aanvragen of extra informatie? Bel naar onderstaand nummer.

Beheert de bewindvoerder alle geldzaken?

Dat kan over al uw financiële zaken of slechts een deel daarvan.
Een deel daarvan is bijvoorbeeld het vermogen zoals een huis.

Wat wij als bewindvoerder beheren wordt in goed overleg met u en/of uw familie besloten. Daarna moet dit ook nog worden goedgekeurd door de kantonrechter.

Hulp bij schulden

Q-ratio kan als bewindvoerder ook helpen als u schulden heeft. Wanneer iemand problematische schulden heeft is het verstandig om de goederen van die persoon onder bewind te laten stellen door de rechter. Als wij uw situatie stabiel achten melden wij u aan voor schuldhulpverlening. In samenwerking met de schuldhulpverlener van de gemeente zullen uw schulden worden aangepakt.

Wat doet een bewindvoerder nog meer?

Als bewindvoerder zorgen wij ook voor:

  • uw belastingaangifte
  • het aanvragen van subsidies of toeslagen, zoals huurtoeslag
  • het meehelpen met aanvragen van een uitkering
  • kwijtschelding van lokale belastingen aanvragen (indien van toepassing)
  • indienen van een PGB-aanvraag
  • het afsluiten van verzekeringen
  • contact met instellingen,
  • geld overmaken
  • post behandelen

 

De bewindvoerder houdt zich niet bezig met vragen over zorg. Dat is een taak voor de mentor of de curator.

Q-ratio is gevestigd in Sassenheim. Wij zijn bewindvoerder voor iedereen die woonachtig is in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Twijfelt u of uw woonplaats in ons werkgebied valt? Neemt u dan contact met ons op.