Bewindvoerder

Wat is een bewindvoerder? Dat is iemand die uw geldzaken beheert. Dit is bijvoorbeeld nodig als iemand door schulden of door lichamelijke of geestelijke toestand dat zelf niet meer kan. Bewindvoering kan worden aangevraagd via de rechtbank. De kantonrechter spreekt dan de onderbewindstelling uit.

Bent u op zoek naar een professionele bewindvoerder? Bij Q-ratio bent u aan het juiste adres. Bewindvoering aanvragen kan via onderstaande groene knop.

Bewindvoerder geeft uitleg

Wat is bewindvoering?

Beschermingsbewind is voor mensen die door hun lichamelijke of geestelijke toestand niet in staat zijn om hun geldzaken goed te regelen. Een bewindvoerder kan dan uitkomst bieden om uw geldzaken te regelen. Dat kan voor korte duur zijn maar ook voor een langere periode. Dit gaat via de kantonrechter. Het onder bewind stellen van uw goederen wordt dit genoemd.

Omdat iemand anders uw geld gaat beheren is het belangrijk dat dit goed geregeld is. Daarom kan dit ook alleen maar als de rechter dit heeft goedgekeurd. Wilt u meer weten? Bewind aanvragen of extra informatie? Bel naar onderstaand nummer.

Beheert de bewindvoerder alle geldzaken?

Dat kan over al uw financiële zaken of slechts een deel daarvan.
Een deel daarvan is bijvoorbeeld het vermogen zoals een huis.

Wat wij als bewindvoerder beheren wordt in goed overleg met u en/of uw familie besloten. Daarna moet dit ook nog worden goedgekeurd door de kantonrechter.

Hulp bij schulden

Q-ratio kan als bewindvoerder ook helpen als u schulden heeft. Wanneer iemand problematische schulden heeft is het verstandig om de goederen van die persoon onder bewind te laten stellen door de rechter. Als wij uw situatie stabiel achten melden wij u aan voor schuldhulpverlening. In samenwerking met de schuldhulpverlener van de gemeente zullen uw schulden worden aangepakt.

Wat doet een bewindvoerder nog meer?

Als bewindvoerder zorgen wij ook voor:

  • uw belastingaangifte
  • het aanvragen van subsidies of toeslagen, zoals huurtoeslag
  • het meehelpen met aanvragen van een uitkering
  • kwijtschelding van lokale belastingen aanvragen (indien van toepassing)
  • indienen van een PGB-aanvraag
  • het afsluiten van verzekeringen
  • contact met instellingen,
  • geld overmaken
  • post behandelen

 

De bewindvoerder houdt zich niet bezig met vragen over zorg. Dat is een taak voor de mentor of de curator.

Q-ratio is gevestigd in Sassenheim. Wij zijn bewindvoerder voor iedereen die woonachtig is in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Twijfelt u of uw woonplaats in ons werkgebied valt? Neemt u dan contact met ons op.

Postbus Q-ratio

Q-ratio B.V.
Postbus 230
2170 AE Sassenheim

Q-ratio B.V. | Bewindvoerders en Curatoren
Q-ratio B.V. | Bewindvoerders en Curatoren
7 Google recensies
Pim van der Meer
Pim van der Meer
2023-02-03
Prettige ervaring met Q-ratio B.V., betrouwbare bewindvoerders en komen hun woord na. Zit je financieel in de put? Bel Q-ratio.
Henk Van den hoek
Henk Van den hoek
2023-01-19
Super goed geholpen heb t getroffen zowel vader als zoon eerlijk en transparant ben ze eeuwig dankbaar wel jammer dat ze voor de verkeerde club zijn !!!!
Hennie Pouw
Hennie Pouw
2022-09-07
Wij zijn erg goed geholpen tijdens het traject, wel af en toe streng maar duidelijk en meedenkend. Goede en tevreden afhandeling en konden daarna zelfs nog vragen stellen.
Rob Velthoek
Rob Velthoek
2022-08-02
Al jaren zeer tevreden over Q-Ratio. Integer en betrouwbaar. Vakkundig. Recht door zee. What you see is what you get. Alles gaat in goed overleg. Ze hebben onze familiebelangen altijd uitstekend vertegenwoodigd. Q-Ratio past echt bij onze familie. Samen met mijn vader zijn wij bij toeval Chris Muller tegen het lijf gelopen tijdens een voorlichtingsavond in het Alzheimer Cafe. Chris nam deel aan een voorlichting voor familieleden van mensen met Alzheimer. De bescherming van de rechtspositie van Alzheimer patienten stond hierbij centraal. Zaken die eigenlijk iedere Nederlander zou moeten weten. Maar helaas is de realiteit anders en hebben veel mensen bijvoorbeeld nog nooit van een levenstestament gehoord. Wij hebben met de familie alles goed geregeld. Het heeft ons uiteindelijk behoorlijk ontzorgd en veel meer opgeleverd dan verwacht. Mijn complimenten voor dit bureau en dank voor de vriendelijke en professionele ondersteuning.
power killer 2007
power killer 2007
2022-05-31
Ik en mijn man hebben jaren in de problemen gezeten en hebben een aantal keer hulp gevraagd maar het lukte maar niet om er uit te komen. Ik ben via via bij Q-ratio B.V. gekomen, Chris Muller heeft ons echt heel erg goed geholpen gelijk de eerste maanden hadden wij geen stress meer en hij regelde echt alles. Dankzij hem zijn wij na jaren er helemaal vanaf gekomen in korte tijd. Misschien een beetje streng maar denk wel met je mee en helpt je echt onwijs goed. Wij zijn hem nog steeds heel erg dankbaar dat wij ons leven weer normaal zonder stress op hebben kunnen pakken. Ik raad ze zeker aan.
Bob Van Der Hulst
Bob Van Der Hulst
2022-05-30
Fantastisch bedrijf, een goede vriend van me heeft jaren lang problemen gehad met zijn financiën. Dankzij Qratio is hij er weer helemaal bovenop gekomen dankzij hun fantastische hulp en begeleiding!!! Zeker een aanrader!