Bewindvoerder

Een bewindvoerder is iemand die uw financiën beheert als u dit zelf niet kunt doen vanwege (problematische) schulden en/of fysieke en/of mentale beperkingen. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij de rechtbank, en als dit wordt goedgekeurd, zal de rechtbank ons kantoor aanwijzen om uw financiën te beheren. Als u op zoek bent naar een professionele bewindvoerder, kan Q-ratio u verder helpen. U kunt een aanvraag indienen voor bewindvoering met behulp van de onderstaande groene knop.

Bewindvoerder geeft uitleg

Wat is bewindvoering?

Beschermingsbewind is aangewezen voor personen die problemen hebben met het beheer van hun geld. Een bewindvoerder helpt om de financiën op orde te krijgen. Dit kan voor een korte of lange periode zijn en gebeurt via de kantonrechter. Het beheren van de eigendommen van iemand anders door een bewindvoerder wordt onder bewind stellen genoemd. Het is belangrijk dat dit goed is geregeld en daarom moet de rechter hiervoor toestemming geven. Wilt u meer informatie of bewind aanvragen? Bel het telefoonnummer hieronder.

Beheert de bewindvoerder alle geldzaken?

Wij kunnen u helpen met uw financiën! Ons team is deskundig in het beheren van uw geld en/of bezittingen. We kunnen een plan opstellen dat past bij uw behoeften. U hoeft zich geen zorgen te maken, wij zullen alles regelen en zorgen voor naleving van de wetgeving.

Hulp bij schulden

Q-ratio kan als wettelijk vertegenwoordiger helpen bij de aanpak van uw schulden. Bij ernstige financiële problemen kan de rechter ons kantoor aanstellen om uw financiële belangen te behartigen. Wij verwijzen u door naar een schuldhulpverleningsdienst en werken samen met een schuldhulpverlener van de gemeente om uw schulden aan te pakken.

Wat doet een bewindvoerder nog meer?

Als bewindvoerder zorgen wij ook voor:

  • Uw Belastingaangifte
  • Het betalen van vaste lasten, zoals huur, gas, water en licht enzovoort
  • Het aanvragen van toeslagen (zoals Huurtoeslag, Zorgtoeslag, Kindgebonden budget etc.)
  • Het opmaken van een maandbudget
  • Het bijhouden van de bankrekeningen
  • Kwijtschelding van lokale belastingen aanvragen (indien van toepassing)
  • Indienen van een PGB-aanvraag (indien van toepassing)
  • Het afsluiten van verzekeringen
  • Contact met bedrijven, organisaties en (overheids)instellingen
  • Post behandelen


De bewindvoerder houdt zich niet bezig met vragen over zorg. Dat is een taak voor de mentor of de curator.

Q-ratio is een professionele financiële organisatie gevestigd in Sassenheim. We werken als wettelijk bewindvoerder om financiën te beheren voor cliënten uit de provincies zoals Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. We zijn er trots op een vertrouwde dienstverlener te zijn. Onze klanten hebben bevestigd dat we toegewijd zijn aan ons werk. Als u niet zeker weet of we u kunnen helpen, kunt u hier contact met ons opnemen. Ons team van experts beantwoordt graag uw vragen en helpt u verder. 

Postbus Q-ratio

Q-ratio B.V.
Postbus 230
2170 AE Sassenheim

Q-ratio B.V. | Bewindvoerders en Curatoren
Q-ratio B.V. | Bewindvoerders en Curatoren
7 Google recensies
Pim van der Meer
Pim van der Meer
2023-02-03
Prettige ervaring met Q-ratio B.V., betrouwbare bewindvoerders en komen hun woord na. Zit je financieel in de put? Bel Q-ratio.
Henk Van den hoek
Henk Van den hoek
2023-01-19
Super goed geholpen heb t getroffen zowel vader als zoon eerlijk en transparant ben ze eeuwig dankbaar wel jammer dat ze voor de verkeerde club zijn !!!!
Hennie Pouw
Hennie Pouw
2022-09-07
Wij zijn erg goed geholpen tijdens het traject, wel af en toe streng maar duidelijk en meedenkend. Goede en tevreden afhandeling en konden daarna zelfs nog vragen stellen.
Rob Velthoek
Rob Velthoek
2022-08-02
Al jaren zeer tevreden over Q-Ratio. Integer en betrouwbaar. Vakkundig. Recht door zee. What you see is what you get. Alles gaat in goed overleg. Ze hebben onze familiebelangen altijd uitstekend vertegenwoodigd. Q-Ratio past echt bij onze familie. Samen met mijn vader zijn wij bij toeval Chris Muller tegen het lijf gelopen tijdens een voorlichtingsavond in het Alzheimer Cafe. Chris nam deel aan een voorlichting voor familieleden van mensen met Alzheimer. De bescherming van de rechtspositie van Alzheimer patienten stond hierbij centraal. Zaken die eigenlijk iedere Nederlander zou moeten weten. Maar helaas is de realiteit anders en hebben veel mensen bijvoorbeeld nog nooit van een levenstestament gehoord. Wij hebben met de familie alles goed geregeld. Het heeft ons uiteindelijk behoorlijk ontzorgd en veel meer opgeleverd dan verwacht. Mijn complimenten voor dit bureau en dank voor de vriendelijke en professionele ondersteuning.
power killer 2007
power killer 2007
2022-05-31
Ik en mijn man hebben jaren in de problemen gezeten en hebben een aantal keer hulp gevraagd maar het lukte maar niet om er uit te komen. Ik ben via via bij Q-ratio B.V. gekomen, Chris Muller heeft ons echt heel erg goed geholpen gelijk de eerste maanden hadden wij geen stress meer en hij regelde echt alles. Dankzij hem zijn wij na jaren er helemaal vanaf gekomen in korte tijd. Misschien een beetje streng maar denk wel met je mee en helpt je echt onwijs goed. Wij zijn hem nog steeds heel erg dankbaar dat wij ons leven weer normaal zonder stress op hebben kunnen pakken. Ik raad ze zeker aan.
Bob Van Der Hulst
Bob Van Der Hulst
2022-05-30
Fantastisch bedrijf, een goede vriend van me heeft jaren lang problemen gehad met zijn financiën. Dankzij Qratio is hij er weer helemaal bovenop gekomen dankzij hun fantastische hulp en begeleiding!!! Zeker een aanrader!

Vul hieronder uw gegevens in. Een bewindvoerder van Q-ratio zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.